• Projectnaam

  • Keuken Stolwijk
  • Categorie

  • Interieurontwerp
  • In samenwerking met

  • BKI Maatwerk keukens en meubels
  • In opdracht van

  • Particulier

Keuken Stolwijk

SITUATIE >> In 2016 heb ik voor dit gezin een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van hun woonkamer (zie project 'Woonkamer woonhuis Stolwijk'). Een jaar later was ook de keuken aan de beurt. Net als de woonkamer wilden ze dit grondig aanpakken van vloer tot plafond. Zelfs de zijgevel is opengebroken voor mooie openslaande deuren naar de tuin.

WOONWENS >> Het basisontwerp van de woonkamer wilden ze doortrekken naar de keuken: het mooie houten balken plafond, de raambekleding, het kleurpalet en de landelijke sfeer. Daarnaast hadden ze de wens voor een eiken maatwerk keuken met hondenbench, koffiecorner (aldus de oudste zoon) en veel bergruimte, een tafel om met zes personen aan te eten én een zeer praktische vloer (lees: hier zie je niks op).

AANPAK >> Vanwege het ontwerp van de woonkamer had ik de sfeer goed voor ogen en ben ik begonnen met de indeling van de keuken. Aan de wand naar de woonkamer heb ik twee hoge kasten ontworpen met daarin een hoop functionaliteiten als de koffiecorner en televisie. De open vakken hebben geen achterwand, zodat de gestucte muur zichtbaar is wat een frisse uitstraling geeft. De extra plankjes in de koffiecorner zijn bedacht, omdat ik wist dat de moeder van het gezin houdt van stylen en hier een mooi servies kon pronken. De andere zijde van de keuken is aanrecht met één halfhoge kast. Zo komt de sfeer van de kasten ook aan deze zijde terug, zonder dat het overheerst. De kleur blauw uit de woonkamer komt terug in de zelliges, die ook een knipoog zijn naar het tegeltjesbehang in de woonkamer. De wandplank is de perfecte plek om iedere keer een nieuwe styling op te maken. De industriële look van de vitrinekast in de woonkamer komt terug in de lampjes boven het aanrecht en de handgrepen op de kastjes. Ik heb gekozen voor een ovale eettafel, zodat je hier makkelijk omheen kunt lopen. Bovendien breekt de vorm het strakke lijnenspel van de keuken. Het moderne Scandinavische stoeltje is een mooie tegenhanger van het landelijke hout. De lichtgrijze kleur match goed met de lichtgrijze vloer in de woonkamer. Boven de eettafel hangt een lamp van glas waarin alle tinten van het kleurpalet in terugkomen. Glas geeft bovendien een mooie verfijning naast alle robuuste materialen als hout, steen en staal. De pvc vloer is qua materiaal, kleur en patroon niet alleen functioneel, maar ook een perfecte drager van de robuuste eiken keuken. De kleur komt terug in het aanrechtblad en de industriële accenten.


Meer projecten zien? Klik op 'projecten' bovenaan deze pagina.

Wil je graag eens vrijblijvend jouw interieurwensen bespreken? Mail of bel me, dan prikken we samen een datum.