• Projectnaam

  • Kindvriendelijke woonkamer Gouda
  • Categorie

  • 2D Interieurontwerp
  • In opdracht van

  • Particulier

Kindvriendelijke woonkamer Gouda

SITUATIE >> Een gezin met twee jonge kinderen woont een aantal jaren in Gouda. Nu de jongste wat ouder is hebben de ouders weer meer tijd voor andere dingen en zo willen ze graag hun woonkamer aanpakken. Hoe klein ze nog zijn, de kinderen hebben ondertussen meer dan de helft van de woonkamer in beslag genomen met hun speelhoek. Naast kleur- en materiaal is er dus ook een indelingsprobleem. We gaan aan de slag!

WOONWENS >> Tevreden met de marmeren vloer, de warme grijstint op de muur en de nieuwe groene hoekbank. Maar de rest van de meubels mag vervangen worden. Ze missen samenhang en gezelligheid. En ja, de speelhoek mag wel wat subtieler.

AANPAK >> Het eerste wat ik heb gedaan is de ruimte uitgetekend op een 2D plattegrond en ben ik gestart met de indeling. Zo zie ik ook meteen de positie van vaste elementen als ramen en schouw en krijg ik een goed gevoel bij de verhoudingen. Vervolgens ben ik gaan puzzelen met de hoekbank en heb ik ervoor gekozen deze te plaatsen op de huidige positie. Zo blijft er vanuit keuken en zithoek goed zicht op de speelhoek. De speelhoek had zich als een olievlek verspreid in de woonkamer, doordat de zithoek eigenlijk heel klein was. Oplossing, de zithoek vergroten en zo de speelhoek terugdringen. Een groot vloerkleed, flinke salontafel, fauteuil en bijzettafels geven de zithoek een nieuw statement in de woonkamer. Vervolgens de gezelligheid en eenheid. Het huidige kleurpalet door vloer, wand en bank ben ik gaan aanvullen met verschillende roze tinten. Deze tinten komen verspreid terug door de ruimte wat zorgt voor eenheid. Vormen spelen, naast kleur ook een rol in de gezelligheid. Alle harde, rechte lijnen heb ik doorbroken door zachte, ronde vormen toe te voegen. In principe staat de bank heel knus in de hoek, maar geeft een witte muur weinig gezelligheid. In deze hoek komt het hele kleurpalet terug door een kleur op de muur, passende kussens en een persoonlijke art wall. Een andere tip om gezelligheid te creƫren is goede verlichting en hierin te spelen in positie (plafond, wand, tafel, vloer), materiaal en vorm. Tot slot nog iets over het speelhoekje. De bewoners wilden graag zo veel mogelijk kant-en-klare oplossingen voor een prijs die past bij de gebruiker. Ikea meubilair is dan natuurlijk fantastisch. Het bestaande keukentje heeft de kleuren wit en grijs. Om de speelhoek een eenheid te laten zijn heb ik gekozen voor een wit kindertafeltje met een grijze lade. De houten accenten zijn weer een link naar de hout accenten in de zit- en eethoek. Dezelfde link vind je terug in de kleuren van de posters. Dit alles in combinatie met passende raambekleding maakt het sfeervolle, gezellige plaatje af.