• Projectnaam

  • Nieuwbouwhuis Rotterdam
  • Categorie

  • Interieurontwerp
  • In opdracht van

  • Particulier

Nieuwbouwhuis Rotterdam

SITUATIE >> Een leuk gezin met drie kinderen en de vierde op komst is een jaar geleden ingetrokken in hun nieuwbouwhuis in Rotterdam. Ze hebben een heerlijke leefruimte beneden met een rustige, lichte basis in Scandinavische stijl. Hun wens is deze stijl ook echt te bewaken, hoewel het op dit moment wellicht een tikkeltje te rustig is en daardoor wat saai.

WOONWENS >> Er mag wel wat meer gebeuren in de ruimte. Ook zouden ze graag een werkplek beneden willen, maar waar? En een speelhoek waar mooie creaties kunnen blijven liggen tot het volgende speelmoment is ook wel fijn. Aan de 3 meter lange eettafel willen ze graag een eetbank. De hoge keukenkast moet meer geintergreerd worden in de ruimte. Een goed verlichtingsplan ontbreekt en de kleur groen op de muur is te flets. Oh, en nu we toch alle woonwensen aan het opsommen zijn, graag ook een plek voor mooie portretten van de kinderen die we eenvoudig kunnen updaten.

AANPAK >> Ik ben begonnen met het indelingsplan en het schuiven van functies in de ruimte. Het zijn soms ook de beperkingen die je sturen. Zo wilden ze graag de grote antieke kast behouden en eigenlijk past die maar op één plek in de ruimte. De kast staat vol speelgoed, dus handig om in de buurt van de kast ook de speelhoek te situeren. Wel zo gezellig om daar samen te kunnen zitten, maar naar buiten kijken door die prachtige raampartij heeft ook wel wat. Zo kwam het idee van een ziteiland met twee functies: family time bij de speelhoek en quality time met het zicht op buiten. Het maatwerk meubel aan de wand verbindt de twee functies tot een geheel. De knusheid wordt benadrukt met de groene lambrisering op de wand, die overigens net niet helemaal doorloopt op het muurtje tussen de twee grote raampartijen. Zo ontstaat een smooth overgang naar de werkplek. Een maatwerk wandmeubel dat qua maatvoering gelijk is aan het wandmeubel in de zithoek, de eetbank en de keukenkastombouw. Overal komt een 10cm dik lijnenspel terug. Dit maakt het maatwerk tot een eenheid, net als het materiaal. Met het lichtplan heb ik alle nieuwe en bestaande functies versterkt. De wandverlichting in de zithoek versterkt de knusse sfeer, de plafondlamp boven het ziteiland verlaagd de ruimte en maakt het intiem, de verschillende functionele lichtpunten maken lezen, werken of knutselen tot een plezier.


Meer projecten zien? Klik op 'projecten' bovenaan deze pagina.

Wil je graag eens vrijblijvend jouw interieurwensen bespreken? Mail of bel me, dan prikken we samen een datum.