• Projectnaam

  • Woonkamer Krimpen aan de Lek
  • Categorie

  • 3D Interieurontwerp
  • In opdracht van

  • Particulier

Woonkamer Krimpen aan de Lek

SITUATIE >> Een gezin met drie kinderen hebben hun woning in Krimpen aan de Lek grondig aangepakt en een mooie nieuwe basis gegeven. Beneden zijn ze tevreden over de keuken en de eethoek, maar de indeling van de woonkamer laat nog wat wensen over. De huidige meubels willen ze vervangen, maar omdat een goede indeling uitblijft, wordt er ook niets aangeschaft. Logisch en daar gaan we verandering in brengen.

WOONWENS >> De L-vormige zithoek moet praktisch, licht en ruimtelijk zijn en met drie kinderen voldoende zitplekken bieden voor het hele gezin. Naast een fijne hoekbank zouden ze graag een leeshoek/zitje rondom de houtkachel willen. Het lukt hen alleen niet om een fijne indeling te vinden voor deze twee woonwensen. Leuke uitdaging!

AANPAK >> De hele benedenverdieping heb ik opgezet in 3D en de huidige eethoek erin getekend, zodat duidelijk was welke ruimte overblijft voor de zithoek. Ik ben begonnen met het plaatsen van de hoekbank. Een ruimtelijk gevoel creƫer je door de hoekbank zo te plaatsen, dat je erin kijkt in plaats van tegen de achterkant of zijkant. Ik wilde de zithoek graag groot opzetten, met grote gebaren, zodat het interieur functioneel is in plaats van vol staat met meubeltjes die de loze ruimtes moeten opvullen. Ik heb gekozen voor een formaat hoekbank die de volledige breedte van de kamer benut. Zo lijkt de ruimte ook optisch groter. Dezelfde breedte heb ik doorgevoerd in een maatwerk wandkast om de houtkachel heen. Tevens een mooie plek voor boeken die gelezen kunnen worden op de twee fauteuils voor de houtkachel. Om de rust te bewaren heb ik voor twee identieke fauteuils gekozen. Doordat ze kunnen draaien maak je vanaf hier ook eenvoudig contact met de mensen op de hoekbank. Het model heeft geen armleuningen en staat wat hoger op de poot, dit houdt de zichtlijn vanaf de eethoek rustig en daarmee ook de ruimte (minimale blokkade). De vloer en de twee blauwtinten op de wand waren reeds gekozen door de bewoners. Door hier een donkere blauwtint aan toe te voegen en wat stoere zwarte accenten geef je net wat meer dynamiek aan het kleurpalet. Het zitje bij de houtkachel en de zithoek met de hoekbank zijn met twee vloerkleden aan elkaar 'gekoppeld'. De langwerpige eiken salontafel verbindt als het ware weer de twee vloerkleden met elkaar. Daarnaast heb ik gespeeld met rechte en ronde vormen, de kleuren en materialen uit de eethoek doorvertaald naar de zithoek en een passend lichtplan bedacht wat met elkaar resulteerde in dit interieurontwerp.