• Projectnaam

  • Woonhuis Stolwijk
  • Categorie

  • Interieurschets
  • In opdracht van

  • Particulier

Woonhuis Stolwijk

SITUATIE >> Een leuk stel is vol enthousiasme hun interieur aan het veranderen, maar lopen op een gegeven moment een beetje vast met de vervolg beslissingen. Ze hebben een nieuwe bank en eettafel met vier stoelen in verschillende kleuruitvoeringen aangeschaft. Hun bestaande buffetkast mag een nieuwe lik verf. En het tv-meubel willen ze vervangen door een zwevende eiken plank aan de wand.

WOONWENS >> Een bijpassende fauteuil en karpet, maar twijfelen over vorm en kleur. De zwevende eiken plank is een feit, maar de lengte vinden ze moeilijk te bepalen. En wat wordt nu de kleur van de muur? Of moeten ze juist de buffetkast een andere kleur geven? Over het algemeen willen ze meer ruimtelijkheid en rust in het interieur brengen.

AANPAK >> Tijdens het mondelinge interieuradvies bij hen thuis hebben we samen de situatie nog eens besproken. Ter plekke hebben we met een rolmaat de lengte van de zwevende eiken plank aan de wand bepaald. Ook zijn we aan de slag gegaan met het uittekenen van een vloerkleed op de grond. Dit is uiteindelijk een ronde vorm geworden, zodat de looproute naar de gang optimaal blijft. Gezien de zichtlijnen, combinatie van houtkachel en televisie en strakke vormen van de bank was een draaifauteuil met ronde vormen mijn advies. Ook heb ik meteen advies over de kleur en het materiaal van de fauteuil gegeven. Op basis van de bestaande materialen van tafel, stoelen en vloer hebben we samen de kleuren voor de wanden en de buffetkast bepaald. In 2 uur tijd ontstond er zo een concreet stappenplan waar de bewoners zelf mee aan de slag konden en waarmee alle vragen waren beantwoord. Hoe fijn is dat!


Meer projecten zien? Klik op 'projecten' bovenaan deze pagina.

Wil je graag eens vrijblijvend jouw interieurwensen bespreken? Mail of bel me, dan prikken we samen een datum.