• Projectnaam

  • Zolderverdieping Waddinxveen
  • Categorie

  • Interieurontwerp
  • In opdracht van

  • Particulier

Zolderverdieping Waddinxveen

SITUATIE >> Een leuk stel uit Waddinxveen met twee jonge kinderen verwachten een derde kindje. Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers bezet, dus wordt het tijd om de zolderverdieping aan te pakken. De zolder is 5,5m x 7,5m en heeft een nok van ruim 4m hoog. Een prachtige ruimte dus, waar de bewoners ook graag optimaal gebruik van willen maken. Kom maar door met die woonwensen ...

WOONWENS >> Om te beginnen twee slaapkamers en het liefst ook een badkamer. Omdat de zolder echt een plek gaat worden voor de twee oudsten zou een gezamenlijke chillruimte ook wel erg leuk zijn. Een 'klein' detail, de halve zijgevel is voorzien van installaties (wasmachine, droger, cv, warmtepomp, zonnepaneelkastje, etc.). Iets wat sowieso uit het zicht mag, maar nog wel toegankelijk moet blijven. Bovendien vraagt de was-/droogaansluiting ook om een wasruimte op deze verdieping. Ondanks alle functionaliteiten mag de zolder niet hokkerig en benauwd aanvoelen en moet de Scandinavische stijl van de rest van de woning ook op deze verdieping doorgevoerd worden.

AANPAK >> Uiteraard heb ik eerst heel de verdieping in kaart gebracht qua maatvoering en vaste elementen. Vervolgens ben ik gaan schetsen en kijk ik daarbij naar de vorm van de ruimte en visualiseer ik de leefwijze in deze ruimte. Een badkamer wil ik wegens vocht niet in de buurt van de installaties plaatsen, maar moet wel voorzien zijn van een raam om te luchten. De installaties moeten uit het zicht, maar wel toegankelijk blijven, wat vraagt om een mooie wandkast. Het trapgat is ideaal om beddengoed te drogen, dus een goede looproute van wasmachine naar trapgat is prettig. De hoge nok in het zicht houden geeft die gewenste ruimtelijkheid, maar moet ook niet ten koste gaan van de mogelijke ruimte die je daar kunt creëren. Langzaam vallen alle puzzelstukjes in elkaar en ontstaat er een multifunctionele ruimte: twee slaapkamers waarvan één met slaapvide, chillruimte, badkamer, wasruimte en berging. En ... van die opzichtige installaties is niets meer te zien.