Babykamer Rotterdam

2D indelingsontwerp, kleur- en materiaalplan, meubelplan en maatwerkoplossingen

Eerder hielp ik de bewoners bij het inrichten van hun woonkamer, eetkamer en keuken. Nu er een kleintje op komst is willen ze de huidige garderobe/werkkamer/waskamer inrichten als babykamer, maar met behoud van de huidige drie functies. 

Dat vraagt om een slimme indeling en het creëren van een rustige sfeer. Slim indelen begint met een duidelijke functie-indeling. Elke zijde van de kamer heeft 1 functie. Vanaf links met de klok mee: wasruimte, garderobe, werkplak, babykamer. Ruimtelijkheid heb ik gecreëerd door de huidige garderobekast in te korten, zodat deze minder het raam blokkeert. De rustige sfeer heb ik met een statement neergezet, door de huidige schuifdeuren van de garderobekast te vervangen door deuren van populierenhout. Dit geeft meteen een vriendelijke, natuurlijke uitstraling die goed past bij de babykamer. Door dit te versterken komt er op de kastdeuren een mooie combinatie van twee stickers van het kindermerk Lilipinso. 

Onder het raam is een extra breed werkblad gemaakt dat overgaat in de commode. En de wand daarnaast is voorzien van een geometrisch behang van Bibelotte. Tegen deze wand staat het ledikant. Het kleurpalet is rustig doordat het rustig overloopt van wit naar beige naar bruin en tot slot een accentje roestbruin. Het natuurlijke sfeertje wordt versterkt met het dessin van bladeren dat terugkomt in de stickers op de kast en het beddengoed.

.