.

.

.

.

.

Met een interieurontwerp van Rondom Stijl heb je een doordacht en concreet plan in handen, uitgewerkt in een ontwerpboekje. Hierin vind je de optimale ruimte indeling, een afgestemde mix van kleuren en materialen, een shopping list voor meubels en verlichting en adressen van leveranciers voor afwerking en maatwerk. Het ontwerpboekje vormt zo een helder stappenplan dat houvast geeft, rust biedt en miskopen voorkomt. Je kunt meteen in eigen tempo aan de slag met de uitvoering.

Werkwijze

De inhoud van elk ontwerpboekje is uniek en ontstaat vanuit jouw persoonlijke verhaal en wensen. Met de onderstaande werkwijze komen we samen tot een concreet ontwerp dat ik bij jullie thuis presenteer. Na dit adviesgesprek maak ik het ontwerpboekje definitief en stuur ik het per post naar jullie op.

1. Kennismaking

Tijdens dit moment bepreken we jullie woonwensen en het soort advies. Op basis van dit gesprek doe ik jullie een passend voorstel. Na jullie akkoord hierop ga ik voor jullie aan de slag met de uitvoering van het ontwerp.

2. Moodboard

Het moodboard is een combinatie van beelden en vormt het uitgangspunt voor het nieuwe interieur. Hiermee geef ik jullie een eerste indruk van de sfeer, de kleuren, materialen en het type meubels.

3. Plattegrond met indeling

De indeling die het beste aansluit op jullie wensen werk ik uit in een 2D plattegrond. Daarop is te zien waar de verschillende meubels gepositioneerd zijn. De keuzes omtrent de indeling zijn schriftelijk toegelicht.

4. Lichtadvies

Het lichtadvies (waarin de juiste balans wordt gecreƫerd tussen sfeer- en functioneel licht, tussen direct en indirect licht en licht op verschillende hoogtes) werk ik uit in een maatwerk plattegrond waarop de exacte positie van elk lichtpunt staat genoemd. Aangevuld met een voorstel voor een type armatuur.

5. Kleuren en materialen

Dit geeft een tastbaar beeld van de afwerking van wand, vloer, plafond, raam en maatwerk. Op een plattegrond geef ik aan waar welk(e) kleur of materiaal in het ontwerp aanwezig is, aangevuld met fysieke stalen. 

6. Maatwerk

Om een ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen is maatwerk in veel gevallen een uitkomst. Ik ontwerp een uniek meubelstuk en maak hier een schetsontwerp van. Met deze uitwerking kunnen jullie direct een meubelmaker instrueren. Iets waar ik jullie overigens ook in kan begeleiden

7. Meubeladvies

Dit is een combinatie van bestaande (zoals door jullie aangegeven) en nieuwe meubels die passen binnen het interieurontwerp en jullie budget. Bij elk item wordt omschreven: het merk, type, afmeting en waar te koop.

8. 3D impressies

Als jullie dit wensen wordt de hele ruimte in 3D getekend waarvan in het ontwerpboekje verschillende impressies staan. Dit maakt het heel eenvoudig een voorstelling te maken van de ruimte, de verhoudingen, de indeling en het soort meubels. Jullie lopen als het ware alvast door jullie nieuwe interieur.

9. Presentatie en advies

Volgens afgesproken planning maak ik jullie interieurontwerp. Zodra het af is neem ik contact op voor het maken van een afspraak voor de presentatie bij jullie thuis. In dit gesprek licht ik het interieurontwerp toe en bespreken we het samen. Voor jullie een moment om al je vragen te stellen en advies in te winnen.

.

Heb je interesse in een persoonlijk interieuradvies of wil je gewoon graag wat meer weten?