.

.

.

.

.

Met een interieurontwerp van Rondom Stijl heb je een doordacht en concreet plan in handen, uitgewerkt in een ontwerpboek. Hierin vind je de optimale ruimte indeling, een afgestemde mix van kleuren en materialen, een shopping list voor meubels en verlichting en adressen van leveranciers voor afwerking en maatwerk. Het ontwerpboek vormt zo een helder stappenplan dat houvast geeft, rust biedt en miskopen voorkomt. Je kunt meteen in eigen tempo aan de slag met de uitvoering.

Werkwijze

De inhoud van elk ontwerpboek is uniek en ontstaat vanuit jouw persoonlijke verhaal en wensen. Met de onderstaande werkwijze komen we samen tot een concreet ontwerp dat we bij je thuis presenteren. Na dit adviesgesprek maken we het ontwerpboek definitief en sturen we het per post naar je op.

1. Kennismaking

Van te voren ontvang je van ons tips & gerichte vragen om al je woonwensen in kaart te brengen. Deze bespreken we tijdens de kennismaking. Op basis van dit gesprek ontvang je per mail een passend voorstel. Na je akkoord hierop starten we met de ontwerpfase.

2. Moodboard

Het moodboard is een combinatie van beelden en vormt het uitgangspunt voor het nieuwe interieur. Zo krijg je een eerste indruk van de sfeer, de kleuren, materialen en het type meubels.

3. Plattegrond met indeling

De indeling die het beste aansluit op jullie wensen wordt uitgewerkt in een 2D plattegrond met maatvoering. Daarop is te zien waar de verschillende meubels gepositioneerd zijn. De keuzes omtrent de indeling zijn schriftelijk toegelicht.

4. Lichtadvies

Het lichtadvies (waarin de juiste balans wordt gecreƫerd tussen sfeer- en functioneel licht, tussen direct en indirect licht en licht op verschillende hoogtes) wordt uitgewerkt in een maatwerk plattegrond waarop de exacte positie van elk lichtpunt staat genoemd. Aangevuld met een voorstel voor een type armatuur.

5. Kleuren en materialen

Dit geeft een tastbaar beeld van de afwerking van wand, vloer, plafond, raam en maatwerk. Op een plattegrond wordt aangegeven waar welk(e) kleur of materiaal in het ontwerp aanwezig is, aangevuld met fysieke stalen. 

6. Maatwerk

Om een ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen is maatwerk in veel gevallen een uitkomst. We ontwerpen een uniek meubelstuk en maken hier een schetsontwerp van. Met deze uitwerking kan je direct een meubelmaker instrueren. Iets waar we je overigens ook in kunnen begeleiden

7. Meubeladvies

Dit is een combinatie van bestaande (zoals door jou aangegeven) en nieuwe meubels die passen binnen het interieurontwerp en jullie budget. Bij elk item wordt omschreven: het merk, type, afmeting en waar te koop.

8. 3D impressies

Als je dit wenst wordt de hele ruimte in 3D getekend waarvan in het ontwerpboek verschillende impressies staan. Dit maakt het heel eenvoudig een voorstelling te maken van de ruimte, de verhoudingen, de indeling en het soort meubels. Je loopt als het ware alvast door je nieuwe interieur.

9. Presentatie en advies

Volgens afgesproken planning maken we het interieurontwerp. Zodra het af is nemen we contact op voor het maken van een afspraak voor de presentatie bij je thuis. In dit gesprek lichten we het interieurontwerp toe en bespreken we het samen. Voor jou een moment om al je vragen te stellen en advies in te winnen.

.

Heb je interesse in een persoonlijk interieuradvies of wil je gewoon graag wat meer weten?