Met een interieurontwerp van Rondom Stijl heb je een doordacht en concreet plan in handen, uitgewerkt in een ontwerpboek. Hierin vind je de optimale ruimte indeling, een afgestemde mix van kleuren en materialen, een shopping list voor meubels en verlichting en adressen van leveranciers voor afwerking en maatwerk. Het ontwerpboek vormt zo een helder stappenplan dat houvast geeft, rust biedt en miskopen voorkomt. Je kunt meteen in eigen tempo aan de slag met de uitvoering.

Werkwijze

De inhoud van elk ontwerpboek is uniek en ontstaat vanuit jouw persoonlijke verhaal en wensen. Met de onderstaande werkwijze ontwerp ik een concreet interieurplan dat we vervolgens samen bespreken. Na dit adviesgesprek maak ik het ontwerpboek definitief en stuur het per post naar je op.

1. Kennismaking

Na ons eerste contact per mail of telefoon volgt de vrijblijvende kennismaking. We bespreken dan je woonwensen, je stijl en stemmen af met welk soort advies jij het beste geholpen bent. Op basis van dit gesprek ontvang je per mail een passend voorstel. Na je akkoord hierop start ik met de ontwerpfase.

2. Moodboard

Het moodboard is een combinatie van beelden en vormt het uitgangspunt voor het nieuwe interieur. Zo krijg je een eerste indruk van de sfeer, de kleuren, materialen en het type meubels.

3. Plattegrond met indeling

De indeling die het beste aansluit op jullie wensen wordt uitgewerkt in een 3D ontwerp. Dit maakt het heel eenvoudig een voorstelling te maken van de ruimte, de verhoudingen, de indeling en het soort meubels. Je loopt als het ware alvast door je nieuwe interieur. 

4. Lichtadvies

Wanneer de indeling vaststaat ontwerp ik het lichtplan. Dit bestaat uit een advies voor basisverlichting (opbouw- en inbouwspots en wandverlichting) en sfeerverlichting (hang-. vloer- en tafellampen). Het lichtplan wordt uitgewerkt in een maatwerk plattegrond waarop de exacte positie van elk lichtpunt staat genoemd. Aangevuld met een voorstel voor een type armatuur die mooi aansluit bij de stijl van het interieur.

5. Kleuren en materialen

Dit geeft een tastbaar beeld van de afwerking van wand, vloer, plafond, raam en maatwerk. Op een plattegrond wordt aangegeven waar welk(e) kleur of materiaal in het ontwerp aanwezig is, aangevuld met fysieke stalen. 

6. Maatwerk

Om een ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen is maatwerk in veel gevallen een uitkomst. Ik ontwerp een uniek meubelstuk en maak hier een schetsontwerp van. Met deze uitwerking kan je direct een meubelmaker instrueren. Iets waar ik je overigens ook in kan begeleiden

7. Meubeladvies

Dit is een selectie van meubels en accessoires die ik adviseer voor het nieuwe interieur. Daarbij houd ik rekening met de mogelijk bestaande meubels die jullie willen houden. De selectie wordt gepresenteerd met sfeerbeelden en tips voor aanschaf. Voor sommige producten kan ik de inkoop verzorgen.

8. Ontwerpbespreking

Tijdens de ontwerpbespreking lopen we samen door het 3D ontwerp, licht ik het toe en toon daarbij de kleur- en materiaalstalen. Voor jou het moment om aan te geven of het ontwerp helemaal bij jouw wensen aansluit of dat je nog dingen wilt aanpassen.

9. Oplevering & realisatie

Na de ontwerpbespreking maak ik het ontwerpboek definitief en stuur het per post en digitaal naar je op. In het ontwerpboek vind je alle informatie terug, zodat je meteen in eigen tempo aan de slag kunt met de uitvoering. En mocht je ook daarin ontzorgt willen worden, dan help ik je graag verder in de realisatiefase.

.

Heb je interesse in een persoonlijk interieuradvies of wil je gewoon graag wat meer weten?