Oude bakkerij Delft

Compleet 3D interieurontwerp

Een jong stel met peuter en tweede op komst hebben een prachtig woonhuis in het oude centrum van Delft een aantal jaar geleden volledig verbouwd. De begane grond heeft een betonvloer, brick wall, zwart stalen pui en een prachtige Piet Zwart keuken in de kleur varengroen. Dezelfde industriële sfeer gecombineerd met retro willen ze terugbrengen op de eerste verdieping waar de woonkamer is met aangrenzend de werkkamer. Ze hebben veel losse ideeën, maar komen er niet uit om daar samen een kloppend geheel van te maken.

De kloostereiken vloer en gele velvet bank willen ze houden samen met een aantal schilderijen en de maatwerk boekenkast in de werkkamer. Eventueel mogen de twee bijzettafels ook terugkomen. De kleur geel zouden ze graag willen combineren met roze en koper. En er is budget voor een zwart stalen ensuite.

Allereerst heb ik de kleuren en materialen van de begane grond in kaart gebracht met een sfeerbord. Dit was nodig om een goede doorvertaling te kunnen maken naar de eerste verdieping. Zo is het idee ontstaan om de grillige uitstraling van de brick wall door te vertalen in een fotobehang met een industrieel dessin en kleurverloop. Ook heb ik kritisch naar de basis van de ruimte gekeken. De radiatoren waren goed in het zicht en trokken daarmee de aandacht weg van de authentieke ramen. Daarom ontwierp ik een maatwerk zitvenster met kast in dezelfde stijl als de bestaande boekenkast. Om het gewaagde kleurpalet van roze, geel en varengroen terug te brengen zonder dat het te druk zou worden, heb ik elke kleur gekoppeld aan een functie. Roze is ontspannen, geel is spelen en groen is werken. Met de inrichting heb ik ervoor gezorgd dat de kleuren, materialen en sfeer van mijn sfeerimpressie verspreid door de ruimte terugkwamen, zodat de hele ruimte een eenheid vormt.