Werkruimte met frisse uitstraling en lounge bar

kantoorruimte Van Wijnen Stolwijk

De woonwens: een energieke plek voor werk en ontmoeting

De werkruimte van de afdeling Renovatie en Transformatie van Van Wijnen Stolwijk was zelf toe aan een transformatie. Ze wilden graag een frisse wind over de afdeling en meer ruimte voor ontmoeting met elkaar. Termen die ze noemden waren fris, energie, stoer en planten. Maar ook functies als werkeilanden, stilte ruimte, overlegruimte, bar en lounge. We hebben de ruimte in 3D ontworpen en van het resultaat een animatie gemaakt.

Het interieuradvies

We hebben de ruimte zo open mogelijk gehouden en met kleuren en materialen de verschillende functies hun eigen karakter gegeven. Daarnaast hebben we opvallende rondingen toegepast in de vormgeving van de bar en de lounge om daarmee de strakke lijnen speels te doorbreken.

Welke ontwerpkeuzes zijn gemaakt?

  • De werkeilanden hebben allemaal een blauwe basis gekregen die terugkomt in de tapijttegel en de kleur op de wand. De energieke kleur geel uit de lounge vind je hier terug in accenten zoals de verrijdbare poefjes en de stoffering van de room divider.
  • Tussen de werkeilanden hebben we een room divider geplaatst middels een open kastensysteem. Het doorbreekt de lange ruimte en geeft plaats voor planten.
  • Op de plek waar de pantry en bar beginnen gaat de vloer over in een grijze pvc. Zo ontstaat een afscheiding tussen de functie werken en ontspannen. De bar is met zijn rondingen en tegels een echte frisse, speelse blikvanger geworden.
  • In de grijze pvc vloer is een inleg gemaakt met blauw pvc waardoor een soort vloerkleed onder de lounge ontstaat. Ook de lounge heeft een speelse vormgeving met opvallende rondingen in zowel de bank als het bijzettafeltje en de losse hockers. De ruimte heeft een gele basis gekregen met blauwe en groene accenten.
  • Ook in de overlegruimte is een inleg gemaakt, maar dan met tapijttegels voor een akoestisch effect. De gele basis is hier aangevuld met groene accenten. 
  • Onder de schuine wand in de overlegruimte is een maatwerk meubel gemaakt die doorloopt als een bureau voor in de stilte ruimte. Op deze manier is een vreemde knik in de wand subtiel weggewerkt.

Hieronder nog even een terugblik op hoe de situatie was voor de verbouwing.

Oude situatie vanuit huidige werkplekken
Oude situatie vanuit huidige werkplekken
Oude situatie van huidige overlegruimte
Oude situatie van huidige overlegruimte