Familiehuis met kleur en karakter

vrijstaande jaren '30 woning in Delfgauw

De woonwens: persoonlijkheid, kleurrijk en samenzijn

Toen de bewoners deze vrijstaande jaren '30 woning in Delfgauw kochten waren ze direct weg van de karakteristieke elementen als glad in lood ramen, erker en openslaande deuren naar de ruime tuin. Binnen was de afwerking niet helemaal hun stijl. Ze vroegen daarom of ik een ontwerp wilde maken voor de verbouwing van deze prachtige woning genaamd Jacoba.

2D plattegrond nieuwe situatie
2D plattegrond nieuwe situatie

Het interieuradvies

Wat goed was aan de woning wilden we behouden, wat beter kon hebben we grondig aangepakt.

Welke ontwerpkeuzes zijn gemaakt?

  • De keuken was eigenlijk nog in prima staat. Alleen de opstelling was onhandig en de kleurstelling verouderd. Door het hoge keukenblok naast het lage keukenblok te plaatsen, was de opstelling al meteen veel beter. Vervolgens zijn alle keukenfronten in een nieuwe kleur gespoten. De wandtegels vervangen door roze exemplaren en kwamen er eiken wandplanken aan de wand.
  • De achterkant van de trap is dicht gestuct, de trapkastdeur mee geschilderd met de wand en de dichte draaideur werd vervangen door een schuifdeur van staal en glas. 
  • Ook in de woonkamer werd de dichte draaideur vervangen. Hier kozen we voor een taatsdeur van staal en glas. Het vervangen van deze deuren zorgt voor een open verbinding tussen zithoek en keuken, wat niet alleen een mooie zichtlijn geeft, maar ook bijdraagt aan het samenzijn.
  • De grote leefruimte hebben we opgesplitst met ensuite schuifdeuren van staal en glas in dezelfde kleur als de zojuist genoemde deuren. Aan de √©ne kant bevindt zich de zithoek en aan de andere kant de televisie/speelhoek.
  • Van beide trappen in het huis hebben we een blikvanger gemaakt door ze te schilderen in een kleur die helemaal aansluit bij het groen/blauwe kleurpalet.
  • Een keuze die ook veel heeft bijgedragen aan de sfeer is de aanpak van het plafond. Het verlaagde plafond is verwijderd en het nieuwe plafond voorzien van een lichtplan. Kunst en details vallen daarmee nog beter op doordat ze mooi zijn uitgelicht.

Hieronder nog even een terugblik op hoe de situatie was voor de verbouwing.

Oude situatie van huidige zithoek
Oude situatie van huidige zithoek
Oude situatie van huidige keuken
Oude situatie van huidige keuken
Oude situatie van huidige ensuite
Oude situatie van huidige ensuite
Oude situatie van huidige doorgang van zithoek naar keuken
Oude situatie van huidige doorgang van zithoek naar keuken