Zolderverdieping Waddinxveen

3D indelingsontwerp

Een jong gezin in Waddinxveen wil zich alvast gaan voorbereiden op de toekomst waarin de twee meiden hoogstwaarschijnlijk de eerste verdieping gaan innemen. De ouders willen op dat moment zorgen dat de zolderverdieping hun domein wordt. De huidige situatie van de zolder is kaal, gestript en dient vooral als opslag. Vooralsnog onmogelijk om daar een master bedroom met ensuite badkamer in te visualiseren, die ook nog eens voldoet aan al hun woonwensen. De vraag is of ik ze daarbij kan helpen.

Het ouderlijk domein moet voorzien zijn van een master bedroom met ensuite badkamer. De ruimte moet naast een garderobekast ook bergruimte hebben voor zaken als een kerstboom, een relaxte fauteuil om in te lezen en de mogelijkheid om vanuit bed televisie te kijken. De overloop willen ze graag de functie geven van was-/strijkkamer. Ook staat een barn door op hun wensenlijst en een luxe douche cabine.

Het interieurontwerp voor de zolderverdieping heb ik in 3D getekend en verduidelijkt met referentiebeelden. Mijn uitgangspunt was direct om het bed in het midden te plaatsen tegen een halfhoge muur. Zo houdt het daglicht vrij spel en ontstaat er een extra wand om een dubbele wastafel te plaatsen. De ensuite badkamer wordt met deze oplossing twee keer zo groot en fungeert meteen als kleedruimte. De kastenwand heb ik 40cm diep ontworpen, zodat deze niet uitsteekt onder de schuine kap vandaan. Voor het hanggedeelte is 60cm gewenst. Daarom zijn twee kasten 60cm diep en gaat de deur niet aan de voorkant, maar kopse kant open. Met deze oplossing ontstaat er een gedeelte muur waar geen kastruimte is. Met een prachtig behang is deze wand een blikvanger bij binnenkomst. Evenals het bed dat een luxe hotelsuite uitstraalt met zijn positie in het midden van de ruimte. Tot slot is het gelukt om alle woonwensen in het ontwerp terug te laten komen en dat zorgde voor een extra groot verrassingseffect bij de bewoners.

.