Aardse tinten met een ruimtelijk effect

tussenwoning in Schoonhoven

De woonwens: meer ruimte, aardse tinten en leefbaar

De bewoners van deze tussenwoning in Schoonhoven waren toe aan een nieuw interieur. Jarenlang hadden ze plezier gehad van hun interieur, maar nu de kinderen allemaal op zichzelf woonden, waren ze toe aan een nieuwe eigen plek. Tijdens de kennismaking vertelden ze hun wensen. Ze zouden graag meer licht en ruimte willen creëren. Zelf dachten ze aan openslaande deuren naar de tuin, maar vonden het dan erg lastig om de zithoek goed in te delen. Bovendien moest er vanuit de zithoek ook een doorgang blijven naar de aangrenzende schuur. Hun woonsmaak vertaalden ze met: warm, naturellen en aardse tinten, zwart metaal en messing. Bovendien wilden ze graag een praktisch en leefbaar interieur.

Oude indeling
Oude indeling
Nieuwe indeling
Nieuwe indeling

Het interieuradvies

Om het ruimtelijke effect van openslaande deuren, een andere opstelling van de keuken en de maatwerk meubels goed te visualiseren, maakten we een 3D interieurontwerp. 

Met welke ontwerpkeuzes creëerden we ruimte?

  • Door de opstelling van de keuken te veranderen en daarmee een stukje muur weg te kunnen halen kreeg de doorgang naar de keuken een meer open.karakter.
  • De huidige meubels waren te groot voor de ruimte, deze hebben we vervangen door passende meubels. Zo werd de 200 cm lange eettafel vervangen door een model van 160 cm die vervolgens overdwars geplaatst werd.
  • Voor een ruimtelijk effect is de zithoek zo breed mogelijk opgezet. Het lange televisiemeubel benadrukt de lengte van de ruimte, evenals het sidetable achter de bank. Bovendien geeft het sidetable achter de bank diepte aan de ruimte, waardoor de zithoek ook ruimtelijker oogt.
  • De deur naar de gang is vervangen door een deur met glas wat bijdraagt aan het optisch creëren van ruimte.
  • Ook in de keuze van kleuren en materialen is rekening gehouden met het creëren van een ruimtelijk effect. Zo ligt er op de vloer een lichtgrijze plavuis. Harde, gladde materialen weerkaatsen goed het licht.
  • Hoe meer licht, hoe ruimer het interieur oogt. Daarom is er ook geadviseerd in een goed lichtplan.