Verrassende indeling met koffiebar

nieuwbouwwoning in Amersfoort

De woonwens: verrassende indeling en speelse doorkijk


De bewoners van dit nieuwbouwhuis, hadden allebei wensen voor hun nieuwe interieur. Hij wilde notenhout met retro meubels, zij wilde kleur met een beetje boho stijl. Het is een fijne mix geworden. De bewoners vonden het keukenblok ook niet voldoende met ruimte, en hadden de wens om de bestaande keuken uit te breiden. Daarnaast wilden ze graag een verrassende indeling, met een nieuwe en vooral ' ruime ' opzet van de zithoek.


3D ontwerp van maatwerk kast 

3D ontwerp van koffie bar

Het interieuradvies

Het nieuwbouw huis had al een goede basis, maar de standaard indeling vroeg om een ' speelse opzet ". Met een doorkijk bij binnenkomst, zodat niet de hele ruimte in een oogopslag te zien is. Daarnaast was er door ruimtegebrek in de keuken, het idee om een leuke koffiebar te ontwerpen. 


Welke ontwerpkeuzes zijn gemaakt?

>       De bewoners vonden de keuken te klein, en hadden de wens om de bestaande keuken uit te breiden. Een              muur van 40 cm is inderdaad niet voldoende voor een standaard keukenblok, maar voor deze maatwerk                  koffie bar met bergkast was die dieptemaat geen probleem.

>      Door de maatwerkkast hebben we de 'standaard indeling' een kwartslag gedraaid. De zithoek kan zo breed             worden opgezet, zonder de afstand naar de televisie enorm groot te maken. 

>      De maatwerk kast geeft een speelse doorkijk naar de keuken, en geeft de objecten in de maatwerk kast een           mooie plek. En de vraag waar plaatsen we de tv, is ook opgelost, deze is strak weggewerkt in de kast. 

>      Behang als 'roomdivider'. Door achter de eetbank een gedeelte van de wand te behangen is de eethoek                   optisch afgebakend van de zithoek, terwijl de ruimte verder open blijft en daglicht vrij spel houdt.

>     De stalen deur is in de kleur groen uitgevoerd, waardoor deze zachter overkomt. En geeft veel daglicht in de            hal, en daarbij openheid in de ruimtes.